8. Agnes Smit


Halverwege de lijst sta ik dit keer, op eigen verzoek. Het leek mij goed na acht jaar plaats te maken voor collega’s. Van 2007 tot 2011 was ik raadslid en fractievoorzitter voor PWF en sinds 2014 ben ik commissielid voor PW 2010. Nu we in de aanloop naar de verkiezingen een paar enthousiaste nieuwkomers binnen de partij mogen verwelkomen, zet ik mij nog een periode in om deze mensen wegwijs te maken in de lokale politiek.

Meedoen en meedenken bij het maken van beleid voor deze linkse, lokale politieke partij, geeft mij een goed gevoel. Op die manier sta ik dicht bij de inwoners en hoef ik geen verantwoording af te leggen aan de landelijke partijen. Dat past mij wel. Onafhankelijke, integere en sociale politiek bedrijven en opkomen voor het algemeen belang.

Naast mijn politieke leven heb ik, samen met mijn man, 4 volwassen kinderen en inmiddels 6 kleinkinderen.

Ik ben Wervershoofse van geboorte en het elfde kind uit een gezin van dertien. Mijn vader was directeur van de plaatselijke Tuinbouwschool. Bijna veertig jaar werkte ik in het bedrijfsleven, het laatste als Hoofd Bedrijfsbureau van een handelsonderneming. Daarnaast deed ik een parttime studie Onderwijskunde aan de Hogeschool van Amsterdam.

Ik heb in verschillende besturen gezeten, waaronder die van het Humanistisch Vormingsonderwijs en een Iers koor en ik zat in de medezeggenschapsraad van de basisschool van mijn kinderen.

Momenteel ben ik freelance columniste voor het NHD en leid ik een handwerkcafé in Onderdijk, waar we nu bijna 5 jaar met veel plezier wonen. Mijn hobbies zijn lezen, fietsen, handwerken, schrijven en de natuur.