Een eigen geluid, een eigen werkwijze

Mensen vragen mij wel eens of ik de politiek nog leuk vind. Ik antwoord dan dat ik het nog steeds zinvol vind om er daadwerkelijk mee bezig te zijn. Je kunt soms iets in gang zetten of het verschil maken. Dat gaat de ene keer makkelijker dan de andere keer.

Een paar voorbeelden. De kaalslag in de bibliotheek. Wij wilden verdere bezuinigingen een halt toeroepen. Helaas was er geen meerderheid voor in de raad.

Een standpunt van ons dat langzamerhand steeds meer bijval krijgt betreft de zorg. Het gaat over de inzet van mantelzorgers en vrijwilligers. Telkens als het onderwerp aan de orde was, plaatsten wij kanttekeningen. Mantelzorgers die overbelast ( kunnen) raken; beroepskrachten die hun werk verliezen, helemaal of in aantal uren.

Ons initiatief om te voorkomen dat riviercruiseschepen de Oosterhaven in Medemblik als vaste aanlegplaats zouden gaan gebruiken resulteerde uiteindelijk in een raadsbesluit. Er moest wel een politiek café aan voorafgaan om een raadsmeerderheid te krijgen.

De realisatie van een natuurspeeltuin. Wij hadden dat punt al opgenomen in ons verkiezingsprogramma. November 2013 dienden wij een motie in met het verzoek om ergens in de gemeente een pilot te starten. Een groep enthousiaste inwoners van Wognum pakte dit op en nu is deze speeltuin een feit en smaakt het naar meer.

Uit deze ervaringen blijkt dat je geduld moet hebben en je ideeën uit moet blijven dragen, maar ook dat je moet kunnen samenwerken en anderen ook iets gunnen. Dan kun je iets bereiken.

Anneke van der Geest, fractievoozitter PW 2010